Blogi  //   // 

Demokratia voitti

28.11.2014 ei jää suomalaisen poliittisen historiaan aikakirjoihin ainoastaan päivänä, jolloin eduskunta teki ratkaisevan päätöksen mahdollistamalla myös samaa sukupuolta olevien parien oikeuden astua avioliiton satamaan heteroseksuaalisten tovereidensa lailla. Päivä jää historiaan ennen kaikkea kansanvallan juhlapäivänä, ensimmäisen kansalaisaloitteen saadessa eduskunnan siunauksen. Ensimmäistä kertaa tämän instituution historiassa eduskunta ei ylimielisesti kävellyt aloitteen yli, kuten kävi esimerkiksi Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteelle. Ehkä kansalaisten luottamus kansalaisaloiteinstituutiota kohtaan tästä nyt paranee.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niiden 105 viisaan kansanedustajan joukosta yksi on ylitse muiden. Merkitsen myös tältä osin tämän päivän oman poliittisen historiani kalenteriin: nosta kaikkia mahdollisia hattujani perussuomalaiselle! Kiitos Arja Juvonen, kun teit oikean ja rohkean päätöksen. Toki kunnia kuuluu kaikille niille, jotka ovat tätä aloitetta ajaneet, mutta kyllä tänään on Arjan päivä loistaa parrasvaloissa. Vaatii rohkeutta seisoa omien arvojensa takana silloin, kun muut ympärillä ovat täysin toista mieltä. Tätähän puoluejohtaja Soini on itsekin kovasti ajanut takaa. Hän tosin aivan tätä tarkoitti, mutta kuitenkin.

Aloitteen tie laiksi toki on vielä pitkä, mutta tämän erävoiton turvin voinemme olla luottavaisin mielin sen suhteen, että Suomi on tänään entistä tasa-arvoisempi. Kiitos.