Uutinen  // 

Ehdolla kokoomuksen puoluejohtoon: Elina Lepomäki

Elina Lepomäki

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 4.–6.9.2020, ja kokouksessa valitaan uusi puoluejohto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Pyysimme kaikkia puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa vastaamaan kolmeen kysymykseen. Lisäksi tiedustelimme kultakin, mikä euroviisukappale on heidän suosikkinsa. Löydät muiden ehdokkaiden vastaukset täältä.

Ehdokkaiden vastaukset julkaistaan vastausjärjestyksessä. Ensimmäisenä puheenvuoron saa puolueen varapuheenjohtajaksi ehdolla oleva kansanedustaja Elina Lepomäki Uudeltamaalta:

Miten edistäisit seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa kokoomuksessa?

Minulle moninaisuuden edistäminen on kaiken politiikan lähtökohta ja se pätee yhtä lailla myös kokoomukseen ja puolueen sisäiseen toimintaan. Sen sijaan, että vain suvaitsemme, meidän tulee juhlia erilaisuutta.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osalta maailma eikä myöskään kokoomus ole vielä valmis. Asenteisiin vaikutetaan parhaiten esimerkkien voimalla. Tarvitsemme laajemman kirjon ihmisiä puolueen päättäviin elimiin, ehdokkaiksi ja jäseniksi. Jokaisen omalle etenemiselle on oltava vain taivas kattona!

Olen omassa työssäni Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomiteassa edistänyt määrätietoisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia kaikkialla Euroopassa. Nostan myös säännöllisesti aiheita julkiseen keskusteluun ja toivoisin kokoomuksen äänen voimistuvan kaikissa ihmisoikeuskysymyksissä. Vaikka meillä on moni asia hyvin, meillä on vielä matkaa yhdenvertaiseen yhteiskuntaan. Olkaamme itse se muutos, jonka haluamme maailmassa nähdä!                         

Mikä on näkemyksesi translain nykytilasta?

Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka vaatii sukupuoltaan korjaavalta ihmiseltä sterilisaatiota. Kyseessä on selvä perus- ja ihmisoikeusloukkaus. Kaiken kaikkiaan prosessi sukupuolen juridiseen vahvistamiseen on liian pitkä: se voi kestää jopa useita vuosia. Translaki tulee uudistaa niin, että juridisen sukupuolen vahvistaminen tapahtuu omalla ilmoituksella. Tämä noudattaisi Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen ja muiden ihmisoikeuselinten suosituksia.                         

Miksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan kannattaa äänestää kokoomusta?

Kokoomus on ainoa puolue, joka lähtee ihmisestä, eikä siitä, mitä ihmisen tulisi olla. Tämän tosiasian tulee näkyä puolueen kannoissa ja viestinnässä entistä enemmän myös ihmisoikeus- ja yksilönvapauskysymyksissä.

Kokoomus haluaa avata Suomelle valoisan ja kansainvälisen tulevaisuuden – ja vähentää ankeutta ja nurkkakuntaisuutta. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on huomenna enemmän mahdollisuuksia kuin tänään.

Kuuntele Elinan suosikkiviisu alta:

2 kommenttia artikkeliin “Ehdolla kokoomuksen puoluejohtoon: Elina Lepomäki

  1. Jorma Lempinen sanoo:

    Möchte gern mehr Frieden in der Welt sehen… No

  2. Elisabeth Vasama sanoo:

    Mykkänen johtoon,Lepomaki toiseksi,Orpo ulos👍

Artikkelin kommentointi on suljettu.