Blogi  //   // 

Puolue, vai etujärjestö?

Ruokaveroale on ollut keskustapuolueen pitkäaikainen tavoite. Se kirjattiin osaksi hallitusohjelmaa 2007. Verkkoapilan mukaan kokoomus on yhdessä SDP:n vastustanut ruokaveronalea koko ajan, mutta keskusta on puolustanut sitä härkämäisesti.

Verkkoapilan mukaan SDP:n kanta ruokaveroaleen on kummallinen; sen kannatus on perustunut pieni- ja keskituloisten kannatukseen.  Antti Rantakankaan mukaan ruokaveroale kohdistuu pieni- ja keskituloisiin. Ilmeisesti rikkaat eivät syö ruokaa, ainakaan Suomesta ostettua. 500 miljoonaa euroa köyhien avustamiseen, ja kokoomus kehtasi vastustaa tätä!

Samaan aikaan, kun keskustapuolue haluaa auttaa suomalaisia köyhiä ja keskituloisia, ministeri Anttila laukoo, että halpojen juustojen polkumyynti Suomeen loppuu, mutta että ”Kyllä kuluttajille riittää silti yhä kolmen euron juustoja”.

Herää kysymys, kenen pussiin tässä keskustapuolue viimekädessä pelaa. Ensin ollaan suuria köyhäinauttajia hulppealla 500 miljoonalla eurolla ja toisaalla juhlitaan sitä, että Suomeen ei jatkossa enää dumpattaisi halpoja juustoja. Lopulta joutuu kysymään, onko keskustapuolue oikea puolue oikeine aatteineen, vai jonkun tietyn ammattiryhmän etujärjestö.

http://www.verkkoapila.fi/opencms/opencms/apila/editorials/items/0035.html

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Halvan+juuston+polkumyynti+Suomeen+loppuu+pian/1135247652243?ref=rss