Blogi  //   // 

Kokoomushomo

Jokainen meistä on ainutlaatuinen. Jokaisen elämässä on omat ilot ja surut. Draama. Jokaisen elämä olisi kertomisen arvoinen. Tampereella järjestetään Elävä Kirjasto –tapahtuma, jossa kirjoina toimivat oikeat ihmiset. Kirjaa luetaan esittämällä sille kysymyksiä. Kuten sanottua, jokaisen ihmisen tarina on kertomisen arvoinen, mutta Tampereella haetaan erityistä draamaa valitsemalla kirjaksi henkilö, joka kuuluu johonkin vähemmistöön.

Itse ajattelin osallistua ko. tapahtumaan edustamalla seksuaalivähemmistöä. Tapahtuma on suunnattu käsittääkseni nuorille. Monille nuorille homo on vain haukkumasana vailla suurempaa merkitystä. On hyvä, että jokaiselle ihmiselle homous aukenisi vähän paremmin – sana tulisi lihaksi. Siksi osallistun tapahtumaan – haluan näyttää, että se on muutakin kuin haukkumasana. Toisaalta haluan olla tukemassa niitä nuoria homoja, jotka joutuvat käymään läpi voimakasta itsetutkiskelua.

On aiheita, joista voi olla vaikea keskustella. Aiheita, joista ei halua keskustella, jakaa muiden kanssa. Seksuaalisuus kuuluu aiheisiin, joista ei ole luontevaa keskustella ruokapöydässä. Asian tekee vielä vaikeammaksi, jos pitäisi keskustella heteronormatiivisuudesta poikkeavasta seksuaalisuudesta. Kukaan ei voi valita syntymäpaikkaansa ja –aikaansa – syntymäkontekstia. Voi olla, että lestadiolaisessa perheessä on vaikeampi keskustella homoseksuaalisuudesta kuin muissa perheissä. Elävä Kirjasto –tapahtuma on pieni, mutta tärkeä rakennuspala ymmärtäväisemmän yhteiskunnan luomisessa.