Uutinen  // 

Eduskuntavaalit 2015

Kuluvan vaalikauden suurin juttu HLBTI-näkökulmasta oli avioliittolain uudistaminen. Sitä ei saatu hallitusohjelmaan kristillisdemokraattien painostuksen vuoksi. Samainen puolue teki voitavansa, jotta aiheesta tehty kansalaisaloite ei aiheuttaisi uudistusta vallitsevaan lakiin. Avioliiton rajaamisen eri sukupuolien väliseksi instituutioksi kannattavat ovatkin tehneet jo oman kansalaisaloitteensa.

Kuluvalla vaalikaudella äänestettiin useaan otteeseen avioliittolaista Arkadianmäellä. Viimeiseksi jääneessä äänestyksessä kokoomuslaisista kansanedustajista avioliittolain päivittämistä kannattivat seuraavat henkilöt:

Eestilä Markku
Grahn-Laasonen Sanni
Harkimo Leena
Heinonen Timo
Jaskari Harri
Kanerva Ilkka
Kataja Sampsa
Kauma Pia
Kiuru Pauli
Kurvinen Esko
Lauslahti Sanna
Lepomäki Elina
Matikainen-Kallström Marjo
Mäkelä Outi
Mäkinen Tapani
Männistö Lasse
Orpo Petteri
Pelkonen Jaana
Salolainen Pertti
Sarkomaa Sari
Stubb Alexander
Suutari Eero
Toivakka Lenita
Urpalainen Anu
Wallinheimo Sinuhe
Vapaavuori Jan
Vikman Sofia
Virolainen Anne-Mari

Suuri kiitos heille!