Blogi  //   // 

Loppiaisen viettoa

Tänään vietämme loppiaista. Aluehallintoviranomainen on Jumalan armosta myöntänyt joillekin kaupoille oikeuden olla auki venäläisten turistien vuoksi. Valtiohan on päättänyt – Jumalan armosta – meidän suomalaisten osalta, ettei meillä ole mitään asiaa kauppoihin loppiaisena.

Olisi kiva tietää, millä perusteella jyväskyläläinen ruokakauppa saa olla auki, mutta jämsäläinen ei. Mikä on se venäläisten määrä, mikä pitää saavuttaa, jotta saa pitää kaupan auki? Kuinka tärkeää työtä viranomaiset tekevätkään, kun pohtivat, kuka saa pitää kaupan auki ja kuka ei! Sitä oikein innostuu maksamaan entistä enemmän veroja, kun tietää, mitä kaikkea kivaa niillä rahoilla saakaan.

Entä, jos kaikki kaupat hakisivat poikkeuslupaa olla auki loppiaisena? Tukkiutuisiko päätöksentekolupakoneisto ja lupapäätös tulisikin vasta loppiaisen jälkeen? Entä voisiko päätöksestä valittaa? Kuinkahan kauan valituksen käsittely kestäisi ja kuinka paljon se tulee maksamaan tälle kansantaloudelle?

Suosittelen, että Suomessa jatketaan päättäväisesti sosialististen rakenteiden perkaamista ja siirrytään kohti liberaalimpaa maailmaa. Eiköhän ne kauppiaat osaa itsekin päättää, milloin on kannattavaa olla auki.

PS. En lukeudu niihin, joille liberaalius tarkoittaa vain homoseksiä ja huumausaineita.
PPS. Tämän blogitekstin henkenä oli olla sarkastinen, mikäli se jäi jollekin epäselväksi.