Uutinen  // 

Koulujen yhteisöllisyys turvallisuustekijä

Kokoomuksen koulutuspoliittisen verkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen korostaa yhteisöllisyyttä koulujen turvallisuuden rakennuspalikkana.

”Koulujen turvallisuus lähtee siitä, että kouluyhteisössä tunnetaan toiset ja välitetään. Esimerkiksi Opettaja-lehden selvitys seksuaalivähemmistöjen kokemasta syrjinnästä on huolestuttavaa ja siihen tulee puuttua.” toteaa Heinonen.

”Nykyhallitus on toiminut koulukiusaamisen vähentämiseksi. Kokoomuksen johdolla KiVa-kouluhanke laajennettiin valtakunnalliseksi ja sille ohjattiin 1,5 miljoonaa euroa. Hankkeessa oppilaat itse sitoutuvat kiusaamisen torjuntaan. Hanke on saanut kansainvälistä tunnustustakin. Kannustan lämpimästi laajentamaan hanketta jokaiseen suomalaiseen peruskouluun ja lukioon.” Heinonen toteaa.

”Oppilaskuntatoiminta rakentaa opiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja luo perinteitä kouluihin. Sen tukeminen ja jatkuvuuden varmistaminen on turvallisuus-, mutta myös demokratiateko. ” toteaa Heinonen. Heinonen haluaa, että oppilaskuntatoiminta on jokaisessa peruskoulussa arkea tulevaisuudessa.

Koulujen turvallisuutta pohtinut työryhmä luovutti mietintönsä sisäisestä turvallisuudesta vastaavalle sisäasiainministeri Anne Holmlundille.

Lisätietoja: kansanedustaja Timo Heinonen, 050-512 2760, timo.heinonen@eduskunta.fi