Kannanotto, Uutinen  // 

Kasary tukee Alexander Stubbia Suomen seuraavaksi tasavallan presidentiksi

Kansallinen sateenkaariryhmä – Kasary ry asettuu tukemaan Suomen seuraavaksi tasavallan presidentiksi filosofian tohtori Alexander Stubbia. Stubb kertoi aiemmin keskiviikkona 16.8. suostuvansa kokoomuksen presidentinvaaliehdokkaaksi sen jälkeen, kun puheenjohtaja Petteri Orpo puoluehallituksen valtuuttamana oli häntä pyytänyt asettumaan ehdolle.

Kasaryn mielestä Stubb on paras mahdollinen ehdokas, jonka kokoomus voi vaaleihin asettaa. Stubb on toiminut aiemmin Suomen pääministerinä, valtiovarainministerinä, ulkomaankauppa- ja eurooppaministerinä sekä ulkoministerinä. Lisäksi hän on ollut kokoomuksen europarlamentaarikkona vuosina 2004–2008. Kun Kasary perustettiin vuonna 2010, Stubb valittiin yhdistyksen suojelijaksi.

Stubb tunnetaan vahvana yhdenvertaisuuden puolestapuhujana, joka kansanedustajana ja myöhemmin pääministerinä vetosi vahvasti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Stubbissa yhdistyvät akateemisuus, laaja kielitaito ja ennen kaikkea kansainvälisyys. Vapaat länsimaat tarvitsevat johtajikseen kokeneita liberaalin demokratian puolestapuhujia ajassa, jossa autoritääristen valtioiden teot ja äänenpainot ovat muuttuneet hälyttävällä tavalla.

Presidentinvaalit järjestetään alkuvuonna 2024. Vaalien ensimmäinen kierros järjestetään 28.1. ja mahdollinen toinen kierros 11.2.

Kasaryn hallitus

Lisätietoja:
Konsta Nupponen
puheenjohtaja@kasary.fi