Uutinen  // 

Kasary teatterissa

Kasaryn (draama)kuningatar ja kingi.

Kasary kävi katsomassa ja kokemassa Helsingin Gayteatteri HGT ry:n näytelmän Edvard II. Tuolta Englannin kuninkaalta sanotaan puuttuneen vallan- ja kunnianhimo. Enemmän häntä kiinnosti viihde, urheilu ja käsityöt. Normihomo, sanoisi joku.

Edvard II:n roolissa on Mikko Autio. Näytelmän on käsikirjoittanut Christopher Marlowe ja suomentanut Lasse Kekki ja Jarmo Haapanen. Ohjaajana Matti Rasilainen ja apulaisohjaajana Kiisu Alén. Ohjaajan arvion mukaan alkuperäiskäsikirjoittaja Malowen käsikirjoitus on kansanomaisempi kuin Shakespearen tekstit.

Ohjaaja toteaa käsiohjelmassa masentavasti nykyajasta, että ”mieleen nousee auttamatta kehitys 1920-luvun vapaamielisyydestä 30-luvun pimeyteen ja sen jälkeiseen tuhoon.” — Oli miten oli, näytelmässä kaiken draaman välillä toisinaan esiintyvä homoeroottinen liikehdintä asettaa katsojalle erityisvaatimuksia, totesi Kasaryn sihteeri Hannu pilke silmäkulmassa.