Uutinen  // 

Ehdolla kokoomuksen puoluejohtoon: Pia Pakarinen

Pia Pakarinen

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 4.–6.9.2020, ja kokouksessa valitaan uusi puoluejohto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Pyysimme kaikkia puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa vastaamaan kolmeen kysymykseen. Lisäksi tiedustelimme kultakin, mikä euroviisukappale on heidän suosikkinsa. Löydät muiden ehdokkaiden vastaukset täältä.

Ehdokkaiden vastaukset julkaistaan vastausjärjestyksessä. Toisena puheenvuoron saa puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla oleva Helsingin kaupungin varapormestari Pia Pakarinen:

Miten edistäisit seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa kokoomuksessa?

Erityisesti näin kunnallisvaalien alla tarvitaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ehdokkaita, eli heitä täytyy aktiivisesti pyytää ja kannustaa mukaan sekä antaa heille mahdollisuus tuoda esiin näille vähemmistöille tärkeitä asioita. Siinä Kasary ry tekee hyvää työtä!

Mikä on näkemyksesi translain nykytilasta?

Translain kokonaisuusuudistus on ollut esillä jo vuosikausia. Nykyisen translain voidaan katsoa loukkaavan sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia. Transihmisten elämään liittyvien keskeisten päätösten pitäisi olla heidän itsensä käsissä. Valitettavasti laki ei ole edennyt tällä hallituskaudella. Asia lienee vaikea ainakin Keskustalle.

Miksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan kannattaa äänestää kokoomusta?

Kokoomus on yksilön puolella ja sitoutunut edistämään vapauksia, jotka eivät ole keneltäkään toiselta pois. Kokoomuslaiseen maailmankuvaan kuuluu suvaitsevaisuus, jotta jokainen voi ja uskaltaa olla oma itsensä. Kokoomuksen arvoihin sisältyy periaate, jonka mukaan jokaista ihmistä tulee kunnioittaa ja arvostaa yksilönä.

Kuuntele Pian suosikkiviisu alta: