Uutinen  // 

Puoluejohdon ehdokkaiden esittelyt

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 4.–6.9.2020, ja kokouksessa valitaan uusi puoluejohto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Pyysimme kaikkia puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa vastaamaan kolmeen kysymykseen. Lisäksi tiedustelimme kultakin, mikä euroviisukappale on heidän suosikkinsa.

Kysely lähetettiin ehdokkaille keskiviikkona 26.8. ja vastauksia pyydettiin viimeistään tiistaina 1.9. Iloksemme kaikki ehdokkaat vastasivat määräaikaan mennessä, ja saimme julkaistua vastaukset hyvissä ajoin ennen puoluekokousta. Voit lukea kaikki vastaukset alta:

Ehdokas puheenjohtajaksi

Petteri Orpo
”Olen iloinen siitä, että suurelle osalle suomalaisista seksuaalinen suuntautuminen ei ole enää minkäänlainen kysymys, vaan ihmisten yhdenvertainen kohtelu on itsestäänselvyys.”

Ehdokkaat varapuheenjohtajaksi

Elina Lepomäki
”Minulle moninaisuuden edistäminen on kaiken politiikan lähtökohta.”

Anna-Kaisa Ikonen
Kokoomuksen tulee olla vahva ihmisoikeuksien puolustaja ja kantaaottava voima Suomessa.”

Antti Häkkänen
”Asennetasolla on vielä paljon tehtävää, jotta esimerkiksi syrjintä saadaan kitkettyä.”

Mari-Leena Talvitie
”Olen osaltani edistämässä sellaista tekemistä ja poliittista vaikuttamista, jossa jokainen kokee olevansa merkityksellinen, ainutkertainen ja yhdenvertainen.”

Ehdokkaat puoluevaltuuston puheenjohtajaksi

Pia Pakarinen:
”Kokoomus on yksilön puolella ja sitoutunut edistämään vapauksia, jotka eivät ole keneltäkään toiselta pois.”

Heikki Autto:
”Mielestäni Kansallista Kokoomusta tulee kehittää kaikki mukaan kutsuvana, ihmisten yhdenvertaisuutta edistävänä voimana suomalaisessa yhteiskunnassa.”

Valinnat tehdään puoluekokouksessa 4.-6.9. Porissa. Puoluekokousta voi seurata suorana Verkkouutisten Youtube-kanavalla.