Uutinen  // 

Petteri Orpo: ”Aion puheillani ja teoillani toimia sen puolesta että Suomessa ketään ei syrjitä”

Petteri Orpo. Kuva: Eduskunta

Kokoomuksen puoluekokous ensi viikolla tulee olemaan melkoinen jännitysnäytelmä, sillä siellä ratkaistaan, kuka puoluetta seuraavat kaksi vuotta johtaa. Ehdolle ovat asettuneet nykyinen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb, sisäministeri Petteri Orpo sekä kansanedustaja Elina Lepomäki. Kasary kysyi ehdokkailta, mitä mieltä he ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta Suomessa, ja miten he aikovat asioita edistää puolueessa ja yhteiskunnassa.

Seuraavaksi puheenvuoron saa puheenjohtajaehdokas Orpo:

K: Mikä on yleinen suhtautumisenne seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin (HLBTI) ja heille tärkeisiin kysymyksiin. Ovatko nämä asiat teille tuttuja?

PO: Minusta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen on todella tärkeää, sillä ne kuuluvat Kokoomuksen perusarvoihin. Tasa-arvon tulee toteutua niin palveluissa, työelämässä, hallinnossa kuin lähiyhteisöissäkin.

K: Aiotteko pitää esillä HLBTI-kysymyksiä puolueen puheenjohtajana? Kuinka?

PO: Aion puheillani ja teoillani toimia sen puolesta että Suomessa ketään ei syrjitä. Puheenjohtajana pidän huolen että tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusnäkökulmat huomioidaan puolueen ohjelmatyössä ja politiikkalinjauksissa.

K: Mitkä ovat mielestänne suurimmat epäkohdat lainsäädännössä tällä hetkellä koskien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä? Aiotteko edistää näitä asioita hallituksessa tällä vaalikaudella? Kuinka?

PO: Äitiyslaki pitää säätää naisparien lasten oikeuksien turvaksi.

K: Millaisena näette Kasaryn roolin puolueyhteisössä?

PO: Kasaryllä on tärkeä asiantuntijarooli Kokoomuksen sisällä tuoden vähemmistöjen äänen päätöksentekoon.

Kiitämme Petteriä vastauksista. Onnea koitokseen!

 

Elina Lepomäen vastaukset löydät täältä.