Blogi  //   // 

Puoluekokouksen jälkitunnelmia

Pari viikkoa on jo ehtinyt vierähtää Jyväskylän puoluekokouksesta, joten nyt voisi olla hyvä aika tehdä kokouksesta yhteenveto. Olin kokouksessa paikalla perjantaista sunnuntaihin, lauantaiaamusta lähtien äänivaltaisena edustajana. Saamaani äänivaltaa pääsin myös käyttämään aloitteiden käsittelyssä – tunne oli varsin hieno, kun näytölle ilmestyneet äänestystulokset olivat mieluisat. Pääsinpä jättämään myös pienehkön puumerkkini kokouksen tekemään ulko- ja turvallisuuspoliittiseen kannanottoon.

Historiallisessa kokouksessa hyväksyttiin kolme fantastista aloitetta: sukupuolineutraali avioliittolaki, tunnustukseton uskonnonopetus peruskoulussa, sekä valinnanvapauden lisääminen kieltenopetuksessa. Tosin valitettavasti yhdestä näistä puoluejohto sanoutuikin heti irti, luultavasti reaalipoliittisista syistä.

Kokemuksena kokous oli varsin hieno, ja voisin hyvinkin kuvitella osallistuvani uudemmankin kerran puoluekokoukseen äänivaltaisena edustajana.