Uutinen  // 

Sukupuolineutraalin avioliittolain ensikäsittely

Kokoomuksen puoluekokous alkoi Jyväskylässä, samoin aloitteiden käsittely. Suurin osa aloitteista pyritään käsittelemään pienemmällä porukalla jo tänään perjantaina, jotta huomenna ja ylihuomenna voitaisiin koko kokousvahvuudella keskittyä vaativampiin kannanottoihin, joista kokous ei ole välttämättä yksimielinen.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia koskevien aloitteiden ensikäsittelyn aikana puoluehallituksen ehdotus aloitteiden hyväksymisestä haastettiin, kuten olikin odotettavaa, perustein ”avioliitto on peruspalikka, jonka päälle menneisyyttä ja tulevaisuutta on hyvä rakentaa”. Allekirjoittaneelle jäi kuitenkin epäselväksi, miten menneisyyttä rakennetaan.

Koska puoluehallituksen esitykseen tuli kannatettu muutosesitys, aloitteen käsittely siirtyy huomiseen. Odotettavissa on kiivasta debattia, jakolinjat kulkenevat odotettavasti konservatiivien ja liberaalien välillä.