Uutinen  // 

Ehdolla kokoomuksen puoluejohtoon: Heikki Autto

Heikki Autto Kuva: Tuomas Stöckel

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 4.–6.9.2020, ja kokouksessa valitaan uusi puoluejohto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Pyysimme kaikkia puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa vastaamaan kolmeen kysymykseen. Lisäksi tiedustelimme kultakin, mikä euroviisukappale on heidän suosikkinsa. Löydät muiden ehdokkaiden vastaukset täältä.

Ehdokkaiden vastaukset julkaistaan vastausjärjestyksessä. Joukosta seitsemäntenä vastausvuorossa on puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla oleva Heikki Autto:

Miten edistäisit seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa kokoomuksessa?

Mielestäni Kansallista Kokoomusta tulee kehittää kaikki mukaan kutsuvana, ihmisten yhdenvertaisuutta edistävänä voimana suomalaisessa yhteiskunnassa.

Mikä on näkemyksesi translain nykytilasta?

Lasten sukupuolen määrityksessä tulisi epäselvissä tilanteissa mahdollisuuksien mukaan pidättäytyä kirurgisista toimenpiteistä ennen kuin lapsi pystyy itse ilmaisemaan oman sukupuolensa. Jokaisen tulisi ylipäätäänkin saada olla ihan oma itsensä. En tunne asiaa kovin tarkasti, mutta olen ymmärtänyt niin, että lainsäädännön kokonaisuudistukselle on tilausta.

Miksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan kannattaa äänestää kokoomusta?

Kokoomus on suomalaisten hyvinvoinnin paras turva. Hyvinvoivassa yhteiskunnassa ihmisten on helpompaa olla onnellisia, joten näen, että jokaisen suomalaisen kannattaisi äänestää Kokoomusta.

Kuuntele Heikin suosikkiviisu alta: