Uutinen  // 

Ehdolla kokoomuksen puoluejohtoon: Mari-Leena Talvitie

Mari-Leena Talvitie

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 4.–6.9.2020, ja kokouksessa valitaan uusi puoluejohto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Pyysimme kaikkia puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa vastaamaan kolmeen kysymykseen. Lisäksi tiedustelimme kultakin, mikä euroviisukappale on heidän suosikkinsa. Löydät muiden ehdokkaiden vastaukset täältä.

Ehdokkaiden vastaukset julkaistaan vastausjärjestyksessä. Tässä puheenvuoron saa puolueen varapuheenjohtajan paikalle jatkokautta tavoitteleva Mari-Leena Talvitie:

Miten edistäisit seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa kokoomuksessa?

Tärkeää, että jokainen, jolla on tahtoa ja intoa vaikuttaa tulevaisuuteen, tietää ja kokee olevansa tervetullut puolueen toimintaan ja vaikuttamaan.

Henkilökohtaisesti suhtaudun jokaiseen taustasta, sukupuolesta, riippumatta ihmisenä, yhdenvertaisena toimijana. Olen osaltani edistämässä sellaista tekemistä ja poliittista vaikuttamista, jossa jokainen kokee olevansa merkityksellinen, ainutkertainen ja yhdenvertainen. 

Mikä on näkemyksesi translain nykytilasta?

Se on kaivannut uudistusta jo pidempään, koska perus- ja ihmisoikeusvelvoitteet eivät toteudu. Vaadimme uudistamista viime kaudella hallituksessa, mutta sitä ei käynnistetty hallituskumppaneista johtuen. Asia eteni kuitenkin ministeriössä työryhmätyöskentelyyn, jonka selvitys antaa hyvät lähtökohdat uudistukselle. 

Miksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan kannattaa äänestää kokoomusta?

Kokoomukselle yhdenvertaisuus ja usko ihmiseen, sellaisena kuin kukin on, on politiikan pohja. Se on hyvin kuvattu ja kirjoitettu Turussa 2018 puoluekokouksessa hyväksytyssä periaateohjelmassamme. Aatteemme yhdistää vaikka muuten Kansallinen kokoomus on laajasti erilaisista taustoista tulevia ihmisiä kokoava, uudistava kansanliike. Katse on vahvasti tulevaisuudessa – siihen vaikuttaminen on helpompaa kuin menneisyyden muuttaminen.

Mikä Euroviisukappale on suosikkisi?

Tähän vastaan pohjoisen ihmisenä Lordin Hard Rock Hallelujah ja Saara Aallon Monsters.