Uutinen  // 

Ehdolla kokoomuksen puoluejohtoon: Petteri Orpo

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 4.–6.9.2020, ja kokouksessa valitaan uusi puoluejohto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Pyysimme kaikkia puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa vastaamaan kolmeen kysymykseen. Lisäksi tiedustelimme kultakin, mikä euroviisukappale on heidän suosikkinsa. Löydät muiden ehdokkaiden vastaukset täältä.

Ehdokkaiden vastaukset julkaistaan vastausjärjestyksessä. Kolmantena kysymyksiin vastasi jatkokautta puolueen puheenjohtajana tavoitteleva Petteri Orpo:

Miten edistäisit seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa kokoomuksessa?

Kuuntelemalla heitä, jotka ovat tässä asiassa parhaita asiantuntijoita eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, ja muistuttamalla meitä muita siitä, että puolueyhteisön täytyy tuntua turvalliselta ympäristöltä kaikille. Minun kokoomuksessani ei ole sijaa minkäänlaiselle syrjinnälle. Kuulisin mielelläni, miten Kasaryn aktiivit haluaisivat kehittää puolueen toimintaa.

Kokoomuksen arvojen perusta on yksilön vapaudessa ja vastuussa sekä jakamattomassa ihmisarvossa. Me kohtelemme ihmisiä arvokkaina yksilöinä, oli henkilön tausta mikä tahansa. Olen iloinen siitä, että suurelle osalle suomalaisista seksuaalinen suuntautuminen ei ole enää minkäänlainen kysymys, vaan ihmisten yhdenvertainen kohtelu on itsestäänselvyys. Kaikille se ei valitettavasti vieläkään ole sitä, ja siksi meidän on jatkettava työtä yhdenvertaisuuden eteen.

Mikä on näkemyksesi translain nykytilasta?

Translaki on vanhanaikainen ja kaipaa päivittämistä. Hallituksen lakihankkeessa ollaan korjaamassa nykylain räiken epäkohta eli sterilisaation vaatimus, mutta työtä jää edelleen esimerkiksi alaikäisten tilanteen ja sukupuolen juridisen määrittelyn osalta.

Miksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan kannattaa äänestää kokoomusta?

Kokoomus on puolue, jolle yksilö on politiikan perusyksikkö. Ihmisen arvo ei määrity sen perusteella, minkälainen hän on, vaan jokaisen ihmisarvo on jakamaton. Jos uskoo yksilöön, markkinatalouteen, sivistykseen, suvaitsevaisuuteen ja kansainvälisyyteen, kannattaa ehdottomasti äänestää Kokoomusta. 

Kuuntele Petterin suosikkiviisu alta: