Lehdistötiedote  // 

Kasary: Avioliittolakikeskustelu mennyt mielettömäksi

Kansallinen sateenkaariryhmä Kasary pitää paheksuttavana sitä, että Ben Zyskowicz, Leena Toivakka ja Pekka Ravi ovat alkaneet käydä jo nyt hallitusneuvotteluja avioliittolain osalta. Ravi puhui jo vaalien jälkeisen eduskuntaryhmän puolesta, minkä voi tulkita olleen tarpeetonta ennakointia.

”Erityisen harmilliseksi tämän keskustelun tekee se, että puolueen puheenjohtaja Katainen ilmoitti koko kansalle Kokoomuksen kannattavan ns. sukupuolineutraalia avioliittolakia SuomiAreena –tapahtumassa”, Kasaryn puheenjohtaja Hannu Heikkinen totesi.

”On ikävää, että puoluekokouksen selviä linjauksia ylenkatsotaan”, harmittelee varapuheenjohtaja Jussi Lehtola. ”Vaikka puoluekokouksen päätökset eivät suoranaisesti sido kansanedustajia, on selvää mitä puolue heiltä edellyttää.”

”Äänestys puoluekokouksessa sukupuolineutraalista avioliittolaista osoitti Kokoomuksen jakautuvan kahtia tässä asiassa, mutta se ei saa tarkoittaa ylimielistä keskustelua aiheesta”, Hannu Heikkinen jatkoi.