Lehdistötiedote, Uutinen  // 

Euroopan keskustaoikeistolaiset HLBTI-järjestöt: Eurooppa ei voi vaieta Tšetšenian tilanteesta

Viime aikoina Tšetšeniasta on kantautunut järkyttäviä uutisia homoseksuaaliksi epäiltyjen miesten sieppauksista, kidutuksista ja jopa tapoista. Suomi tai Eurooppa eivät voi katsoa tätä hiljaa vierestä, vaan nyt on toimittava.

Kansallisen sateenkaariryhmä – Kasary ry vetoaa Euroopan keskustaoikeistolaisten HLBTI-järjestöjen allianssin (European Centre-right LGBT Alliance) jäsenenä Suomen hallitukseen sekä maan ulkopoliittiseen johtoon ottamaan asian vakavasti esille keskusteluissa Venäjän federaation kanssa. Kahdeksan keskustaoikeustolaisen HLBTI-järjestön puheenjohtajien allekirjoittama yhteinen vetoomus on toimitettu Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistölle, hallituspuolueiden puheenjohtajille, pääministeri Juha Sipilälle, valtiovarainministeri Petteri Orpolle ja ulkoministeri Timo Soinille sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kokoomuslaisille jäsenille.

”Emme voi katsoa vierestä, mikäli naapurissamme törkeällä tavalla vainotaan ihmisiä vain heidän seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Suomella on moraalinen velvollisuus tehdä kaikki voitavansa asian eteen”, vetoaa Kansallisen sateenkaariryhmän puheenjohtaja Janne Hälinen.