Blogi  //   // 

Moraalipoliisi iskee

Taannoin nettiin tuli äänitekooste dosentti Tuula Juvosen vetämästä kiertokävelystä Tampereella. Kiertokävelyllä oli tarkoitus tutustua Tampereen homo- ja lesbohistoriaan. Harmikseni huomasin, että se oli pikemminkin kooste seksuaalisuuden harjoittamisesta Tampereella.

Valitettavan moni julkinen paikka tuli tunnetuksi siitä, että homoseksuaalit harjoittivat siellä seksuaalisuuttaan. Uimahallin pukukoppi, julkinen vessa… Miten kukaan voi kuvitella, että tuollaisena aikana, jolloin avoparit olivat vielä ”susiparia” ja seksi kuului vain avioliittoon, homoseksuaalit saisivat arvostusta tulemalla kansan tietoisuuteen imuttelemalla pusikossa?

Tuollaista toimintaa ei voi mitenkään ymmärtää. Se, että miehillä ei ollut tuolloin niin paljon mahdollisuuksia yksinasumiseen, ei ole peruste yhtään mihinkään. Mikäli ei löydy yksityistä tilaa, jossa harjoittaa lihanhimoja, pitää mennä paikkaan, minne muut eivät vahingossakaan eksy. Sellainen paikka ei ole julkinen vessa tai uimahalli.

Onneksi noista ajoista on tultu eteenpäin ja käsittääkseni tällainen julkinen haureus on vähenemään päin. Me homoseksuaalitkin voimme harjoittaa lihallisia himojamme siellä, missä niitä pitääkin: neljän seinän sisällä. Poikkeus vahvistaa säännön; taannoinen poikaystäväni joutui käpälöinnin kohteeksi julkisrahoitteisessa uimahallissa Tampereella.