Uutinen  // 

Ehdolla kokoomuksen puoluejohtoon: Antti Häkkänen

Antti Häkkänen

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 4.–6.9.2020, ja kokouksessa valitaan uusi puoluejohto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Pyysimme kaikkia puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ehdolla olevaa vastaamaan kolmeen kysymykseen. Lisäksi tiedustelimme kultakin, mikä euroviisukappale on heidän suosikkinsa. Löydät muiden ehdokkaiden vastaukset täältä.

Ehdokkaiden vastaukset julkaistaan vastausjärjestyksessä. Tässä artikkelissa esittelemme jatkokaudelle varapuheenjohtajana pyrkivän Antti Häkkäsen vastaukset:

Miten edistäisit seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa kokoomuksessa?

Kokoomus edistää tinkimättömästi jokaisen yksilön tasa-arvoisia perusoikeuksia, oikeutta valita onnensa ja elää moniarvoisessa Suomessa ilman pelkoa tai vihaa. Kokoomuksen on oltava avoin ja inhimillinen yhteisö, jonne voi tulla mukaan juuri omana itsenään, erilaisista taustoista, ja tuntea olonsa lämpimästi tervetulleeksi. Näiden arvojen eteen teen päivittäin työtä. 

Mikä on näkemyksesi translain nykytilasta?

Translaki vaatii huolellista läpikäymistä ja uudistamista 2020-luvulle. On todella surullista, että esimerkiksi sterilisaatiota vaaditaan Suomessa sukupuolen korjaamisen yhteydessä. Translain uudistaminen toisi helpotusta ja onnellisuutta monien elämään. Samaan aikaan pitää olla varovainen ja huolellinen peruuttamattomien toimenpiteiden kanssa, jotta ei tehdä vahinkoa, vaikka tarkoitetaan hyvää.

Miksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan kannattaa äänestää kokoomusta?

Olemme aidosti yksilön ja moniarvoisen yhteiskunnan puolella. Moniarvoinen ja suvaitsevainen yhteiskunta rakentuu yksilön vahvoille perus- ja ihmisoikeuksille, joita toiset eivät saa loukata. Asennetasolla on vielä paljon tehtävää, jotta esimerkiksi syrjintä saadaan kitkettyä. Kokoomus on perustamisesta lähtien ollut koko kansan puolue. Olemme edelleen kansan läpileikkaus ja tämä erilaisuus on meidän vahvuutemme, jos sen niin käytämme.

Kuuntele Antin suosikkiviisu alta: